Tiistai 15.8. Walibi ja päättäjäiset

Aamu ei tällä kertaa alkanut staabin teltassa lokkien kirkunalla, vaan ihan herätyskellolla klo 5.50. Mutisten pois makuupussista ja herättämään muita telttoja, joilla herätys oli klo 6.00. Aamutoimien jälkeen aamupala Alankomaiden tapaan (leipää, muroja, jogurttia), eväspussi matkaan mukaan (bolognese -sipsejä nam nam) ja pienten mutkien kautta kohti lipunnostoa. Vähän aamujumppaa tanssin muodossa, jonka jälkeen suuntasimme kohti Walibi -huvipuistoa vieviä busseja.


Matkalla sai ruksittaa matkabingosta "mahtuukohan bussi tästä -tie" -kohdan, kun kiertotie vei kaksikerrosbussin pyörätielle. Kokonaisuudessaan matka kesti reilun tunnin, jonka jälkeen käveltiin vielä Walibin porteille. Hassua että bussiparkki on parkkialueen kauimmassa nurkassa...

Walibin porteilla saatiin liput ja päästiin sisään vauhdin maailmaan. Oma tie vei mm. maailmanpyörään, puuvuoristorataan ja karuselliin. Syömässäkin käytiin, tosin huvipuistossa omilla rahoilla sillä leirin tarjoama leipä+hedelmä -lounas ei juuri houkuta. Tosin paikallisen hampurilaispaikan laatu ja nopeus oli heikompaa kuin McDonaldsissa ja se on jo mielestäni saavutus. Vaikka päivä oli pilvinen, paistoi välillä aurinko ja välillä sai paeta sadetta esim. vanhoihin autoihin. Lämpötilan suhteen mittarina toimikoon se, että välillä ohut takki oli t-paidan päälle tarpeen ja välillä ei. Päivän kruunasi ystävän kanssa jaettu pehmisjäätelö.

"Koti"matkalle lähdettäessä vastassa oli vihainen bussikuski. Olimme kuulemma roskanneet bussin tulomatkalla kengillämme ja eväillämme. Pahoittelimme tietysti tilannetta, todeten kuitenkin että olemme eläneet viimeiset 9 päivää mutavellissä joten kenkien puhtausaste ei välttämättä ole se juuri pesusta tullut... Varautukaa siis kotonakin pyykkivuoreen! Paluumatkalla bussi pysyi kuitenkin (ainakin meidän osaltamme) paljon siistimpänä.

Leiriin palattuamme alkoi osalla porukasta päivällisen valmistus, osan pakatessa vielä tavaroita tai tuhlatessa viimeisiä jamboja. Telttakin siisteytyy kummasti kun pakkaa tavaransa taas edes hiukan huolellisemmin. Päivälliseksi syötiin kanalla ja kasviksilla täytettyä leipää. Päivällisen jälkeen kello olikin yhtäkkiä 20.40 ja lähdimme yhdessä viralliset päällä kohti päättäjäisiä. Vielä viimeiset tanssit alaleirin kesken, lippujen lasku ja aaluettea huutaen päättäjäispaikalle Mokkien eteen. Päättäjäisissä koko leirin mukana kuljetettu tarina Studio 14:sta kohtalosta ratkesi onnellisesti. Screenillä saattoi myös vilahdella suomalaisia väiskeineen ja lippuineen. Illan pimennyttyä taivaan valaisi vielä huikea, musiikin rytmiin sovitettu ilotulitus. 

Alkuyöstä swopattiin väiskejä ja huiveja uusien tuttavuuksien kanssa. Myös esimerkiksi oma leirikeittiömme pakkautui matkakuosiin vielä illan pimeinä tunteina. Green fantasy studios -alaleirin hengessä leirialuetta kiersi illalla myös muutama vihreänhohtoinen taruhahmo. Lopulta alue hiljeni (yllättävän nopeasti!) ja myös taruhahmot sammuttivat valonsa. Siihen päättyi tietyllä tavalla myös meidän osaltamme 14. Haarlem Jamborette, vuosimallia 2023. 

Terkkuja kotiin, kohta ollaan jo Suomessa!

-Paula

Aamulla herättiin 6.00 ja söimme rivakasti aamupalan. Sen jälkeen lähdettiin lipunnostoon ja siitä koko vihreä alaleiri lähti Walibiin huvipuistoon. Oli kiva sää ja kaikilla oli hauskaa vähän jossain kohtaa tihkutti mutta sen jälkeen aurinko porotti loppupäivän. Mentiin porukalla vapaapudotus juttu mikälie onkaa asiaan ja oli tosi siistiä. #melkeenkuolin #nocap

-Vilma

Aamulla oli herätys 6 ja sen jälkeen lipunnoston kautta Walibiin. Bussimatka kesti 1,5 tuntia ja sen jälkeen käveltiin huvipuiston portille. Kun oltiin odoteltu puiston avaamista päästiin lopulta sisään. Paras laite oli "tukkijoki" jossa osa matkasta mentiin selkä edellä. Kun oltiin kierretty, lähdettiin leiriin. Illalla oli vielä päättäjäiset, joiden lopuksi oli ilotulitus.

-Martta


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perjantai 18.8. Kööpenhamina

Sunnuntai 6.8. Toinen leiripäivä

Torstai 17.8. Saksa-Tanska