Tiistai 1.8. Puola/Varsova

Tiistaina 1.8. herätys oli Puolassa Kurpiowska Krainan leirintäalueella 7.30, ja pienen pakkaamisen jälkeen siirryttiin aamupalalle. Tiskaamisen, telttojen kasaamisen ja bussiin pakkautumisen jälkeen lähdettiin suuntaamaan Varsovaa kohti. Tunnin matkanteon jälkeen yhtäkkinen pamaus autosta keskellä ei mitään osoittautui rikkinäiseksi renkaaksi, ja jouduttiin siinä yllättäen pitämään bussissa yli tunnin mittainen suunnittelematon tauko tien reunassa, koska renkaan puhkeaminen ja vaihtaminen ei antanut muita vaihtoehtoja:D

 

Varsovaan saavuttua saimme pikaisen lounaan leivän ja hedelmien muodossa, jonka jälkeen sai lähteä kiertämään vapaasti pienissä ryhmissä. Varsovassa satuttiin juuri tänään juhlimaan toisen maailmansodan aikaisen Varsovan kansannousun alun vuosipäivää. Kaupunki oli täynnä vanhoihin sotavaatteisiin pukeutuneita kaupunkilaisia sekä poliiseja, mutta päivä ei onneksi kuitenkaan vaikuttanut aukioloaikoihin. Hieman sateisessa Varsovassa tuli nähtyä vanhakaupunki, erilaisia kauppoja, _todella_ hidas ravintola (koska meiän olemassaolo unohdettiin) sekä kirkko ja peräti osa katolilaista jumalanpalvelusta. Kaupunkikierroksen jälkeen ajoimme enemmän tai vähemmän väsymyksen aiheuttaneessa huvittuneessa tunnelmassa suoraan seuraavalle leirintäalueelle Sorchaczewiin ja synkältä näyttävien pilvien takia teltat kasattiin nopeasti. Illalliseksi saimme spagettia ja jauhelihakastiketta, valmistauduttiin nukkumaan ja hiljennyttiin klo 23.

-Essi


Mukavaa oli herätä puolalaiseen aamuun, kun oli valoisaa, eikä vettäkään satanut. Omatekoista aamupalaa ja tavarat autoon - sen jälkeen kohtuullisen lyhyt bussimatka Varsovaan. Niinhän se piti olla, vaan bussin renkaan puhkeaminen muutti suunnitelmaa. Ei lopulta niin kovasti - bussin renkaan vaihtaminen tienposkessa vie hiukan reilun tunnin, kun paikalla on useampi auttava käsipari. Vaikka valtaosalle kerta moiseen hommaan taisi olla ensimmäinen kerta. Vararenkaan kanssa Varsovaan lopulta päästiin. Lounasta bussin vierellä, jonka jälkeen kukin pikku porukka lähti kaupungille omien mielenkiinnon kohteiden mukaan. Kuskimme Jaakko lähti rengas ostoksille. Rengasliikkeeseen lähti mukaan myös neljä innokasta pikkupoikaa, iältään ryhmän vanhimmat. Allekirjoittanut mukaan lukien. Rengasostosreissu Varsovan laitamille olikin oma elämyksensä. Kerrottakoon siitä enemmän toisella kertaa. Varsova päivän päätteeksi Raukee-ryhmä kasaan ja seuraavalle yöpymispaikalle. Itseäni jännitti etukäteen jonkin verrankin Moto Prysan- leirintäalueelle pääsy bussin kanssa. Kulkua sisään leirintäalueelle ei oltu suunniteltu bussia varten. Suuret kiitokset kuskillemme Jaakolle meidän viemisestä aivan perille asti.

-Mikko

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perjantai 18.8. Kööpenhamina

Sunnuntai 6.8. Toinen leiripäivä

Torstai 17.8. Saksa-Tanska