Torstai 10.8. Amsterdam

Aamulla kello soitti seitsemän aikaan, oli aika herätä vapaapäivän seikkailuihin. Luvassa oli pilvinen, mutta lämmin päivä. Aamutoimien jälkeen kokoonnuimme syömään aamupalaa.

Aamupalaksi loistava keittiötiimimme oli loihtinut Hollantilaisen aamupalan, eli vanukasta, nutellaa ja strösseleitä vaalealla paahtoleivällä. Leivän päällysistä tarjolla oli myös perinteisempää eli juustoa ja leikkelettä. Aamupalan, tiskaamisen ja päivärepun pakkaamisen jälkeen osallistuimme alaleirin yhteiseen lipunnostoon.

Lipunnoston jälkeen lähdimme koko porukalla, kohti läheistä Halfweg-Zwanenburg:n juna-asemaa. Asemalta ostimme päiväliput paikallisjunaan, jolla lähdimme kohti Amsterdamin keskustaa.

-Mari

Saavuimme Amsterdamiin vähän kymmenen jälkeen. Lähdimme omissa pienissä porukoissa tutustumaan Amsterdamiin. Kukin minne haluaa. Itse olin Tiinan, Joonan ja Lotan kanssa. Lähdimme kohti lähintä supermarkettia, google maps ohjeisti meidät johonkin epämääräiseen kauppaan. Sen saa jokainen lukija itse päättää millaisesta kaupasta oli kyse. Sitten lähdimme kohti toista markettis ja matkan varrella tuli käytyä jossain pienessä puodissa. Löysimme lopulta kunnon pienen R-kioskin tapaisen ruokakaupan ja saimme tarvittavat asiat kaupasta. Kävimme myös kaupassa, jossa myytiin kumiankkoja. Ostin sieltä pienen avaimenperän. Sitten lähdimme kohti lähintä mäkkäriä. Olimme siellä tosi pitkään, jopa parisen tuntia ja söin tuplajuustohampurilaisen, ranskikset ja jäätelön. Juttelimme kaikesta mielenkiintoisesta ja lähdimme kohden kenkäkauppaa. Kävimme JD-sportissa ja muissa vaatekaupoissa. Joona osti kengät, Tiina lippiksen ja minä ostin toisesta kaupasta lippiksen. Kun kello oli noin puoli neljä, lähdimme kohti rautatieasemaa. Pääovien löytämisessä meni hetki, mutta lopulta kaikki löysivät junalle ja pääsivät ehjin nahoin takaisin leiriin. 

Ai niin, Pyry, Hilla ja Aili liittyivät seuraamme jossain kohtaa.

-Jutta

Saavuttuamme takaisin Savuun odottelimme ruokaa. Itse istuskelin katoksen pöydän ääressä jutellen ihmisten kanssa. Satuin myös lukemaan Peten uuden Coup-pelin säännöt. En kuitenkaan päässyt vielä silloin pelaamaam kyseistä peliä. Selitin pelin säännöt Hannalle 2 minuutissa, mutta hän ei tajunnut. Ruoka oli jotain perunamuusin tapaista, jonka seassa oli kaikenlaisia lihatuotteita. Vaikka ruoka vaikutti epämääräiseltä, se oli mielestäni orityisen hyvää. Otin kyseisen perunasörsselin lisäksi tavalliseen tapaani kasviksia, mehua ja leivän. En ole tätä kirjoittaessani enää varma, mitä leivällä oli, mutta se oli ainakin voideltu. Ruoan jälkeen menin istuskelemaan telttaan ja syömään sipsejä ja juomaan colajuomaa. Istuttuani tovin teltassa päätin palata katokselle. Siellä Sakke ja muut pelasivat Couppia. Peli oli aiemmin vaikuttanut minusta mukavalta kokeilla ja pelin seuraaminen oli sääntöjen tuntemukseni takia helppoa. Pelin loputtua tulin mukaan uuteen peliin. Ilta kului rattoisasti pelaamalla Couppia. Pelasimme iltapalaan asti, kunnes jouduimme pitämään tauon. Tauon jälkeen pelasimme pelin loppuun, ja lopetinme pelaalisen. Lopun illan istuin ja juttelin ihmisten kanssa hiljaisuuteen saakka. 

-Joel

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Perjantai 18.8. Kööpenhamina

Sunnuntai 6.8. Toinen leiripäivä

Torstai 17.8. Saksa-Tanska